info@angelvoet.nl

0307370213

Voetverzorging Angel

Koekoekslaan 2B

3435 CL Nieuwegein

Voeten verdienen uw aandacht

Dit is zeker geen loze kreet, als u zich realiseert hoeveel kilometers u door uw voeten wordt gedragen. Pijnlijke likdoorns, plekken eelt en ingroeiende nagels, dat zijn allerlei ongemakken waar u mee te maken kunt krijgen. Om deze ongemakken te voorkomen of verhelpen vindt u hieronder een paar nuttige tips.

Luister naar uw voeten:

Als u voeten pijnlijk aanvoelen is dit niet normaal. Blijf er dus niet te lang mee doorlopen, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en ik als medisch pedicure en podoloog kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Het voorkomen van ingegroeide teennagels:

Als uw teennagels ingroeien is dat erg pijnlijk, vaak betreft dit de nagel van de grote teen. Dit is een probleem wat zo snel mogelijk verholpen moet worden, dit kan door de nagel drukvrij te leggen of evt het plaatsen van een nagelbeugel

De grootste oorzaken van een ingroeiende teennagel zijn:

  • Druk door te krappe schoenen
  • Het verkeerd(te kort) knippen van de teennagels
  • Aangeboren vorm van de nagel

Als de nagel in de huid is gegroeid dan gaat dit vaak samen met verschijnselen van een ontsteking:

  • Pijnlijk
  • Rood
  • Pusvorming
  • Dik

Als er sprake is van een ontsteking is het verstandig om eerst naar de huisarts te gaan en als de ontsteking over is kunnen wij de nagel behandelen.

Het voorkomen van problemen bij het nagels knippen:

Het is erg belangrijk om de teennagels goed te knippen, dit kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral niet te kort. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen. Ook het wegknippen van de hoekjes word afgeraden, dit ook om het ingroeien te voorkomen.

Kloven aan de voeten behandelen:

Kloven ontstaan vaak door een te droge huid, de huid gaan splijten en kan erg pijnlijk zijn. Vaak komen de kloven voor aan de hielen, maar kunnen ook op andere plekken aan de voet voorkomen. In de zomer kan het veroorzaakt worden door het dragen van slippers en/of sandalen. In de winter doen we in huis lekker de verwarming aan, hierdoor word de huid droger en kunnen er ook kloofjes ontstaan.

Om het te voorkomen kunt u iedere dag de voeten insmeren met een creme.

Als er echt een kloof dreigt, laat de kloof dan direct behandelen. Dit voorkomt veel pijn!!

Het kopen van goede schoenen:

Goede en passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag nieuwe schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten nm een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en voetproblemen!

Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoenen! Een maatje groter nemen heeft geen zin als de schoen te smal is

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels:

Heeft u last van een schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte handdoek voor het afdrogen van de voeten( schimmelinfectie kan besmettelijk zijn) Gebruik deze handdoek eenmalig en was deze op 60˚.